Pigmentvlekken camoufleer mogelijkheden

Hoe verberg je pigmentatievlekken?

Pigmentvlekken weg laten halen is een hele ingreep, vooral als je gebruik van een chemische peeling of laserbehandeling gaat maken. Overmatig veel pigment, vooral op de handen, in de hals en in het gezicht, kan averechts op je zelfvertrouwen werken. Veel vrouwen voelen zich hiermee niet op hun gemak en doen er alles aan om deze plekjes uit het zicht te laten verdwijnen. Om een handje te helpen, hebben wij hieronder 5 tips om pigmentvlekken te verdoezelen voor je op een rij gezet.

5 tips om pigmentvlekken te verdoezelen

pigmentvlekken camoufleren
pigmentvlekken camoufleren

Vlekjes verdoezelen met foundation

Om pigmentvlekken uit het zicht te laten verdwijnen, kun je een foundation gebruiken. Zorg ervoor dat je een foundation vindt die naadloos bij de kleur van je huid aansluit, anders valt het erg op. Breng het ook niet te dik aan en al helemaal niet op één plek. Verdeel de foundation een beetje zodat het heel natuurlijk overkomt.

Pigmentvlekjes in de hals met stijlvolle sjaal verdoezelen

Pigmentvlekken in de nek kunnen natuurlijk ook met foundation weg worden gewerkt, maar één van de 5 tips om pigmentvlekken te verdoezelen, met name in de hals, is het dragen van een stijlvol sjaaltje. Kies een sjaaltje met een leuke print uit of zoek er eentje met een kleur die goed bij de outfit van die dag past. Op die manier verdoezel je niet alleen de pigmentvlekjes, maar heb je ook gelijke een bepaalde stijl, waardoor je je een stuk lekkerder kunt gaan voelen.

Draag handschoenen om pigmentvlekken op de hand te verbergen

Als je ouderdoms- of pigmentvlekken op de handen hebt is het aan te raden om handschoenen te dragen. Uiteraard is dit alleen handig tijdens de herfst- en wintermaanden, hoewel er voor speciale gelegenheden ook handschoenen zijn die bij een bepaalde outfit horen. Het is misschien niet het meest ideale, maar tijdens die koude tijden van het jaar wel een mogelijkheid om de pigmentvlekken te verdoezelen.

pigmentvlekken in nek verminderen
Pigmentvlekken verminderen met huid verlichtende crème Skinlight.

Aangepaste kleding trekt de aandacht weg

Probeer je kleding dusdanig aan te passen zodat de aandacht niet automatisch naar de plekken waar je meer pigment hebt zitten getrokken wordt. Als je het bijvoorbeeld op je schouders of rug hebt, zorg er dan voor dat deze plekken bedekt zijn. Hoe minder je het laat zien, des te minder het ook op zal vallen.

Bescherm jezelf goed tegen zonlicht

De laatste van de 5 tips om pigmentvlekken te camoufleren is er eigenlijk eentje om erger te voorkomen. De meeste pigmentophopingen ontstaan door overdadige blootstelling aan zonlicht.  Bescherm jezelf hier dan ook tegen door een klein beetje zonnebrandcrème aan te brengen voordat je naar buiten gaat, zelfs als het geen zonnige  dag is. Op deze manier neem je de huid in bescherming en kun je erger in ieder geval zoveel mogelijk voorkomen.

Een gedachte over “Pigmentvlekken camoufleer mogelijkheden

  1. lara

    Wat een goede tips! Natuurlijk kom ik er het liefst voor altijd vanaf, maar dat is in de meeste gevallen gewoon niet mogelijk. De bleek creme heb ik besteld en daarnaast ga ik vooral heel beschermd de zon in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *