Pigmentvlekken verwijderen: 3 effectieve manieren

Je denkt misschien dat je het maar moet accepteren wanneer je gehele gezicht onder de donkere pigmentvlekken zit, maar niks is minder waar! Er zijn veel manieren voor het pigmentvlekken verwijderen. Je hoeft jezelf er dus niet aan over te geven, je kan er wel degelijk wat aan doen. En om je een beetje op weg te helpen hebben wij verschillende manieren gevonden waarmee jij van je pigmentvlekken af kunt komen.

Het gebruiken van citroensap

Zoals je misschien wel weet heeft citroensap een natuurlijk blekend effect. Om deze reden is het perfect voor het pigmentvlekken verwijderen. Het dagelijks of tweemaal per dag aanbrengen van citroen op de pigmentvlekken kan een enorm verschil maken. Helemaal slim om wat honing aan het citroensap toe te voegen voor je het aanbrengt. Honing is namelijk hydraterend in tegenstelling tot het uitdrogende citroensap. Ook moet je met deze methode iedere dag zonnebrand aanbrengen, citroensap maakt de huid namelijk extra gevoelig voor de uv-straling.

Het opsmeren van een pigmentvlekken crème

Er bestaan verschillende soorten pigmentvlekken crèmes die jou van je donkere vlekken af kunnen helpen. Vaak bleken deze crèmes zowel de al bestaande pigmentvlekken als dat ze jouw huidcellen zo kalmeren dat er geen nieuwe pigmentvlekken vormen. Maar alle pigmentvlekken crèmes werken anders, je moet er dus eentje vinden die bij jouw huid past. Een crème die daarentegen voor elk huidtype werkt is Skinlight. Deze crème die verkrijgbaar is via Bol.com of bij verschillende schoonheidssalons heeft als enig doel het oplichten van de huid. Skinlight hoef je alleen op de pigmentvlekken aan te brengen en kan hierdoor ook een stuk gerichter zijn werk doen.

pigmentvlekken creme
Skinlight review pigmentvlekken verwijderen

Het gebruiken van paardenbloemenmelk

Misschien is het je weleens opgevallen dat er wit spul in de stengel van een paardenbloem zit, deze melk helpt toevallig ook tegen pigmentvlekken. Gelukkig hoef je het niet uit stengels te gaan persen en kun je het in sommige winkels ook gewoon in een flesje kopen. Wanneer jij dit tweemaal per dag op de vlekken aanbrengt zal je vanzelf verschil gaan merken.

Een chemische peeling

Bij een chemische peeling worden fruitzuren gebruikt om de bovenste huidlaag eraf te halen, dit verwijdert dus ook de pigmentvlekken. Na de peeling blijf je zitten met een soort schaafwonden die binnen enkele weken zullen genezen. Wanneer dit weer genezen is heb je dus een egale en pigmentvlekvrije huid. Nu is dit ook een redelijk heftige behandeling en zou ik het een huidspecialiste of huidarts bespreken voordat je dit laat doen.

Dit waren enkele methodes waarmee je van je pigmentvlekken af kunt komen, maar dit waren zeker niet de enige. Hopelijk hebben we je nu dus duidelijk gemaakt dat het niet nodig is om met je pigmentvlekken te blijven zitten en dat je er dus wel degelijk iets aan doen kunt doen. Sommige van deze manieren zijn huismiddeltjes die altijd wel kunt proberen, en ook niet schadelijk kunnen zijn. Maar het gebruiken van pigmentvlekken crème of een chemische peeling is net wat andere koek. Dit wil je eerst met een arts of een huiddeskundige bespreken. Je wilt weten of jouw huid hier wel geschikt voor is, en welk type behandeling dan het beste zal werken. Als ik jou was zou ik hier nu nog mee beginnen, een afspraak maken bij een huidspecialiste.

7 gedachten over “Pigmentvlekken verwijderen: 3 effectieve manieren

 1. marianne

  doe voor mij maar een sterk geconcentreerde pigmentvlekkencreme. heb vroeger heel veel huis en keukenmiddelen gebruikt, maar dat werkte eigenlijk altijd afdoende. nu gebruik ik sinds 6 maanden de creme van skinlight en dat werkt echt tig keer beter…

 2. Is Niamut

  Ik zou graag die zelf willen kopen voor mijn pigmentvlekken voor donkere huid maar ik wil het betalen maar het lukt me niet kunt u mij helpen aub

 3. Mei

  Heb een chemische peeling gedaan en dat moest toen enkele keren herhaald worden, volgens mij waren het 3 behandelingen in totaal. Nu zijn we ongeveer 7 maanden verder en de vlekjes komen weer terug. Ik zie zo’n behandeling niet nog een keer zitten, was namelijk best duur en het koste veel tijd. Heb net skinlight whitening treatment via bol,com besteld. Ben heel erg benieuwd!

 4. mams

  Ik heb al een aantal keer een chemische peeling gehad maar toch komen de vlekjes altijd weer terug. Welke behandelmethode raden jullie mij aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *