Pigmentvlekken Verminderen

Hulp bij verminderen van pigmentvlekken

Pigmentvlekken zijn op zich al vervelend, maar als het mooie weer er weer aan zit te komen en je meer van je lichaam laat zien, dan zijn ze nog veel vervelender. Je wilt de pigmentvlekken behandelen, zodat ze niet meer opvallen als je in je t-shirt of badpak rondloopt.

Tips en tricks om pigmentvlekken te verwijderen

Als je de pigmentvlekken bleken wilt, zodat ze minder goed of misschien zelfs helemaal niet te zien zijn, dan hebben wij een aantal handige tips en tricks voor je op een rijtje gezet, waarmee je de pigmentvlekken op de bovenlip, rug en waar al niet meer gemakkelijk uit het gezichtsveld van een ander, maar ook die van jezelf kunt verwijderen.

Smeer je iedere dag met een goede zonnebrandcrème in. Het moet wel een sterke zijn, dus een hoge spf (sun protection factor) is wel degelijk van belang. De huid moet namelijk niet donkerder worden, aangezien de plekken dat op hun beurt dan ook gaan worden en daar zit je juist niet op te wachten. Op deze manier haal je ze weliswaar niet weg, maar voorkom je dat ze donkerder worden en ook voorkom je zo dat je eventueel nog meer pigmentvlekken op je lichaam zult krijgen.

Regelmatig Scrubben

Het scrubben van de huid is ook een handige tip om toe te passen. Als je dit iedere dag doet, zal je alle dode huidcellen verwijderen.  En niet alleen dat, ook zullen de pigmentvlekken steeds minder zichtbaar worden. Dit is misschien niet de meest ideale manier om van de pigmentvlekken af te komen, maar het werkt redelijk. Scrub niet te hard, je wilt de huid uiteraard niet beschadigen, of jezelf overbodig pijnigen.

Pigmentvlekken crème

Als je de pigmentvlekken niet wilt camoufleren of alleen maar tegen wil gaan, dan is het misschien een goed idee om een blekingscrème te gebruiken. Hiermee maak je de plekken dusdanig licht, dat ze echt niet meer te zien zijn. Je hebt op die manier zelf in de hand hoe licht je de pigmentvlekken wilt maken, het liefst natuurlijk in dezelfde kleur als de rest van je huid. Het is uitermate belangrijk dat je niet teveel van de crème gebruikt om je pigmentvlekken te verwijderen. Gewoon twee keer per dag dunnetjes aanbrengen is al meer dan genoeg. Als je dit voor een aantal weken doet, heb je al resultaat. Meestal kan men na een week of zes al goed zien dat het werkt.

Nadat je de huid uiteindelijk lichter hebt weten te maken door het met de crème te bleken, is het aan te raden deze als onderhoudskuur te blijven gebruiken. Dit omdat de plekken na verloop van tijd weer terug kunnen komen. En als je deze middelen voor het bleken van de pigmentvlekken op de rug of waar dan ook op je lichaam blijft gebruiken, dan zal niemand ooit nog naar die vervelende verkleuringen kijken, omdat ze gewoon uit het zicht verdwenen zijn! Hopelijk heb je op deze manier voldoende tips en tricks gekregen om van de pigmentvlekken af te kunnen komen.

Leuke introductie door ShelleyAnn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *