Methodes om pigmentvlekken te verwijderen

Hoe haal ik pigmentvlekken weg?

Pigmentvlekken zijn bijzonder vervelend, vooral als ze op plekken van de huid zitten die iedereen kan zien. Veel voorkomende plaatsen hiervan zijn de ruggen van de handen, de hals en het gezicht. Veel vrouwen proberen het met make-up en foundation te maskeren  en als het in hun hals zit doen ze bijvoorbeeld een sjaaltje om. Uiteindelijk is de pigmentvlekken verwijderen een veel fijnere optie en dit is natuurlijk ook heel goed mogelijk.

Pigmentvlekken verwijderen door chemische peeling

Je kunt naar een kliniek of schoonheidssalon gaan om door middel van peeling de pigmentvlekken te laten verwijderen. Een peeling is en chemische behandeling, waarmee men de bovenste huidcellen van opperhuid weg weet te halen. Hiermee worden de pigmentkorreltjes die in de huidcellen zitten ook meteen verwijderd. Om de vlekjes of grotere vlekken helemaal te laten verdwijnen zijn er wel meerdere behandelingen nodig.

pigmentvlekken bleken donkere huid
Gebruik de skinlight kortingscode: HAPPYSKIN bij het afrekenen van je bestelling.

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Ook kun je pigmentvlekken met laser laten verwijderen. Door dat de laser een lichtgolf buiten het zichtbare spectrum is en de golf maar één frequentie kent, is het heel erg goed op één enkel punt te richten. Aangezien het behoorlijk pijnlijk aan kan voelen en er over het algemeen meer behandelingen nodig zijn, kan er tijdens de behandeling van een lokale verdoving gebruik worden gemaakt.

Pigmentvlekken verwijderen met crème

Een pigmentvlekkencrème met blekend effect is misschien nog wel de meest gangbare methode. De twee hierboven zijn pijnlijk en behoorlijk prijzig, maar als je de pigmentvlekken met crème gaat verwijderen is het pijnloos en vele malen goedkoper. De crème dient twee keer per dag op de plekken waar het pigment zit te worden uitgesmeerd. Naeen aantal weken begin je al resultaat te zien.

Welke optie je ook kiest, laat de vlekken altijd eerst door een arts onderzoeken, zodat je er zeker van bent dat het geen kwaadaardige plekken zijn die onderzocht moeten worden.

Een gedachte over “Methodes om pigmentvlekken te verwijderen

  1. Pingback: Pigmentvlekken camoufleer methodes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *